اختلالات خواب

بی خوابی

بی خوابی

  • یکی از نیازهای اساسی و فیزیولوژیک انسان است .خواب حدود یک سوم طول دوره زندگی انسان را در بر می گیرد. بی خوابی یکی از شایع ترین اختلالات خواب محسوب می شود. شیوع بی خوابی در خانم ها، افراد مسن، افراد شیفت کار، مبتلایان به اختلالات روانپزشکی (خصوصاً اختلالات خلقی و اضطرابی) ، سندرم پای بی قرار، افراد با تحصیلات و وضعیت اجتماعی-اقتصادی پایین و مجردها بیشتر از جمعیت عادی  می باشد. خستگی و بی حالی ،اختلال در حافظه، کاهش توجه و تمرکز فرد در طی روز ،تحریک پذیری و اختلالات خلقی،خواب آلودگی روزانه ،کاهش انگیزه و انرژی برای کارهای روزانه ،علائم گوارشی، سردرد، اضطراب پس از بیخوابی شبانه می تواند از تظاهرات بی خوابی باشد.

 

  • بی خوابی:

 

  1. اختلال در به خواب رفتن : بیشترین شکایت افراد در این حالت، دشواری در شروع خواب می باشد. این مشکل اغلب در جوانان رخ می دهد. بیماریها،  مصرف دارو، مشکلات روحی مثل اضطراب شدید و مصرف مواد محرک و یا مخدر نیز می توانند باعث بروز اختلال در شروع خواب شوند.
  2.  اختلال در تداوم خواب :یبمار خوابی یکپارچه ندارد و از بیدارشدنهای مکرر وعدم تداوم خواب در طول شب رنج می برد . این اختلال بیشتر در بیماران مسن که دچار مشکلات جسمی و یا روحی هستند، دیده می شود.

3 . زود بیدار شدن از خواب : بیمار حداقل 2 ساعت زودتر از زمانی که قبلا بیدار می شده (زمان طبیعی خواب)، بیدار می شود.

   افراد مختلف می توانند به یکی از انواع بی خوابی دچار شوند و یا در یک زمان، به چند نوع از انواع بی خوابی مبتلا باشند. مثلاً هم در شروع خواب مشکل داشته باشند و هم مکرراً از خواب بیدار شوند. مسلمآ درمان این بیماران سخت تر خواهد بود.